Azja, Hawaje
Historyk z wykształcenia, kucharz z zamiłowania. Kocha podróże. Od lat inspiruje go głównie kuchnia azjatycka i śródziemnomorska. Jego specjalnością są ryby i owoce morza.
Historyk z wykształcenia, kucharz z zamiłowania. Kocha podróże. Kilka razy w roku wyjeżdża z Polski po kulinarne inspiracje. Wizyty w każdym nowym miejscu zaczyna od zwiedzania targowisk z lokalnymi produktami oraz małych sklepików i ulicznych knajpek. Najwspanialsze trofea z podróży, przywożone do domu, to przyprawy i… regionalne fartuszki kuchenne.
Od lat inspiruje go głównie kuchnia azjatycka i śródziemnomorska. Jego specjalnością są ryby i owoce morza.
Jako zodiakalny Wodnik – kreatywny i otwarty na nowe doznania – chętnie wprowadza nowości do komponowanych potraw.
A w wolnych chwilach najczęściej sięga po literaturę podróżniczą i kulinarną.