Włochy
Voucher podarunkowy
Nie wiesz jaki wybrać temat warsztatu na prezent? Tu kupisz Voucher na dowolne wydarzenie ważny 12 miesięcy! Podaruj nowe umiejętności, wiedzę i niezapomniane emocje podczas warsztatów kulinarnych. Zwieńczeniem gotowania pod okiem wytrawnych kucharzy będzie przepyszna uczta złożona z własnoręcznie przygotowanych potraw i biesiada.
Nasi prowadzący
Dziennikarka kulinarna, podróżniczka, autorka bloga „I love to eat”. Współpracuje z wrocławskimi restauracjami. Gotowanie to jej pasja, a po polskiej, najbliższa jej sercu jest kuchnia włoska.
Meksyk
Rodowita Meksykanka, prowadzi warsztaty i eventy kulinarne, promując kulturę meksykańską w Polsce. Szefuje we własnej autorskiej restauracji meksykańskiej Santa Catrina w Warszawie.
Tajlandia
Tajski duet – mama i córka Marisa, które uwielbiają razem gotować i karmić innych. Robią to z ogromną pasją, miłością i dbałością o detale, wywołując zadowolenie i uśmiechy na twarzy.
Chiny, Filipiny
Chińczyk urodzony na Filipinach, ale sercem i duchem Polak. Pochodzi z Binondo w Manili – najstarszego Chinatown na świecie, które szczyci się własną tradycją kulinarną i autentyczną kuchnią.
Grecja, Izrael
Autorka inspirującego bloga „Głodne kawałki”. Dzieli życie między Kraków i Ateny. Autorka książek kulinarnych. Od kilku lat współpracuje z Muzeum Polin, prowadząc warsztaty i wydarzenia kulinarne.
Iran
Polsko-irański duet przybliżający mało znane w Polsce smaki kuchni perskiej oraz wyjątkową kulturę Iranu. Na warsztatach zdradzą Wam nie tylko tajniki kuchni perskiej, ale także historię dań.
Francja, Portugalia
Współwłaściciel Studia kulinarnego COOKINESS we Wrocławiu. Gotował od zawsze z pasją i zaangażowaniem. Pasja podróżnicza i „smakowanie” świata przyniosły pomysł na własne Studio kulinarne.
Maroko
Rodowity Marokańczyk i Polka. Na warsztatach opowiadają o magii codzienności ukrytej w smakach, zapachach i kolorach. W kuchni Maghrebu i Maszreku uwielbiają celebrację posiłku.
Portugalia
Head chef w restauracji Martim we Wrocławiu. Specjalizuje się w kuchni fusion. Jego potrawy cechuje kreatywność, świeże składniki oraz perfekcyjne dopracowanie smaku i prezentacji.
Syria
Pochodzi z Aleppo, jednego z najstarszych miast Bliskiego Wschodu. Mentorka kulturowa, prowadzi warsztaty kulinarne, podczas których uczy przyrządzać syryjskie potrawy.
Gruzja
Prawdziwa Gruzinka z krwi i kości, od 7 lat mieszka w Poznaniu. Gotuje z sercem, zgodnie z rodzinnymi przepisami i bardzo smacznie, opowiadając swoim gościom o tradycjach kuchni gruzińskiej.
Peru
Peruwianka i Polak, nierozłączni od 40 lat! Kochają wspólnie gotować i prowadzić ciekawe warsztaty kulinarne, przybliżając ich uczestnikom smaki i kulturę pięknego, egzotycznego Peru.
Sushi
Szef kuchni i współwłaściciel dwóch Wrocławskich restauracji Hoshi Sushi. Od 2011 roku w gastronomii, specjalizuje się w kuchni azjatyckiej i sushi.
Włochy
Urodzony w Rzymie, w Polsce od 2010 roku. Aktor, reżyser a prywatnie miłośnik gotowania i podróżowania. Z niezwykłą charyzmą prowadzi warsztaty, przybliżając regionalną kuchnię włoską.
Kambodża
Pochodzi z Kambodży ale wychował się we Francji, gdzie jego rodzice zbiegli przed wojną. W Polsce mieszka od 2016 roku. Z tęsknoty za khmerską kuchnią, postanowił opanować rodzinne przepisy.
Indie
Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale łączy te skrajnie różne kultury, prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, wegetariańskiej naturze.
Bałkany
Rodowity Serb urodzony w Belgradzie, w Polsce od 2008 r. Zawodowy kucharz, pracował w wielu restauracjach z kuchnią narodową w Belgradzie, Londynie i Warszawie.
Azja, Hawaje
Historyk z wykształcenia, kucharz z zamiłowania. Kocha podróże. Od lat inspiruje go głównie kuchnia azjatycka i śródziemnomorska. Jego specjalnością są ryby i owoce morza.
Kuchnie Świata
Uczennica Yotama Ottolenghi. Dziennikarka i psychodietetyczka. Lekcje gotowania odbierała u polskich Szefów Kuchni oraz we Włoszech, Tajlandii, Indonezji, Japonii.