Włochy
Voucher podarunkowy
Nie wiesz jaki wybrać temat warsztatu na prezent? Tu kupisz Voucher na dowolne wydarzenie ważny 12 miesięcy! Podaruj nowe umiejętności, wiedzę i niezapomniane emocje podczas warsztatów kulinarnych. Zwieńczeniem gotowania pod okiem wytrawnych kucharzy będzie przepyszna uczta złożona z własnoręcznie przygotowanych potraw i biesiada.
Nasi prowadzący
Dziennikarka kulinarna, podróżniczka, autorka bloga „I love to eat”. Współpracuje z wrocławskimi restauracjami. Gotowanie to jej pasja, a po polskiej, najbliższa jej sercu jest kuchnia włoska.
Meksyk
Rodowita Meksykanka, prowadzi warsztaty i eventy kulinarne, promując kulturę meksykańską w Polsce. Szefuje we własnej autorskiej restauracji meksykańskiej Santa Catrina w Warszawie.
Tajlandia
Tajski duet – mama i córka Marisa, które uwielbiają razem gotować i karmić innych. Robią to z ogromną pasją, miłością i dbałością o detale, wywołując zadowolenie i uśmiechy na twarzy.
Chiny, Filipiny
Chińczyk urodzony na Filipinach, ale sercem i duchem Polak. Pochodzi z Binondo w Manili – najstarszego Chinatown na świecie, które szczyci się własną tradycją kulinarną i autentyczną kuchnią.
Grecja, Izrael
Autorka inspirującego bloga „Głodne kawałki”. Dzieli życie między Kraków i Ateny. Autorka książek kulinarnych. Od kilku lat współpracuje z Muzeum Polin, prowadząc warsztaty i wydarzenia kulinarne.
Francja
Współwłaściciel Studia kulinarnego COOKINESS we Wrocławiu. Gotował od zawsze z pasją i zaangażowaniem. Pasja podróżnicza i „smakowanie” świata przyniosły pomysł na własne Studio kulinarne.
Maroko
Rodowity Marokańczyk i Polka. Na warsztatach opowiadają o magii codzienności ukrytej w smakach, zapachach i kolorach. W kuchni Maghrebu i Maszreku uwielbiają celebrację posiłku.
Portugalia
Head chef w restauracji Martim we Wrocławiu. Specjalizuje się w kuchni fusion. Jego potrawy cechuje kreatywność, świeże składniki oraz perfekcyjne dopracowanie smaku i prezentacji.
Syria
Pochodzi z Aleppo, jednego z najstarszych miast Bliskiego Wschodu. Mentorka kulturowa, prowadzi warsztaty kulinarne, podczas których uczy przyrządzać syryjskie potrawy.
Gruzja
Prawdziwa Gruzinka z krwi i kości, od 7 lat mieszka w Poznaniu. Gotuje z sercem, zgodnie z rodzinnymi przepisami i bardzo smacznie, opowiadając swoim gościom o tradycjach kuchni gruzińskiej.
Peru
Peruwianka i Polak, nierozłączni od 40 lat! Kochają wspólnie gotować i prowadzić ciekawe warsztaty kulinarne, przybliżając ich uczestnikom smaki i kulturę pięknego, egzotycznego Peru.
Sushi
Szef kuchni i współwłaściciel dwóch Wrocławskich restauracji Hoshi Sushi. Od 2011 roku w gastronomii, specjalizuje się w kuchni azjatyckiej i sushi.
Włochy
Urodzony w Rzymie, w Polsce od 2010 roku. Aktor, reżyser a prywatnie miłośnik gotowania i podróżowania. Z niezwykłą charyzmą prowadzi warsztaty, przybliżając regionalną kuchnię włoską.
Kambodża
Pochodzi z Kambodży ale wychował się we Francji, gdzie jego rodzice zbiegli przed wojną. W Polsce mieszka od 2016 roku. Z tęsknoty za khmerską kuchnią, postanowił opanować rodzinne przepisy.
Indie
Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale łączy te skrajnie różne kultury, prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, wegetariańskiej naturze.
Bałkany
Rodowity Serb urodzony w Belgradzie, w Polsce od 2008 r. Zawodowy kucharz, pracował w wielu restauracjach z kuchnią narodową w Belgradzie, Londynie i Warszawie.
Hiszpania
Kucharz, autor bloga „Hiszpańskie smaki” i podróżnik. Absolwent wyższej szkoły gastronomicznej UCAM w Hiszpanii. Uczył się od hiszpańskich mistrzów z gwiazdkami Michelin.
Azja, Hawaje
Historyk z wykształcenia, kucharz z zamiłowania. Kocha podróże. Od lat inspiruje go głównie kuchnia azjatycka i śródziemnomorska. Jego specjalnością są ryby i owoce morza.
Kuchnie Świata
Uczennica Yotama Ottolenghi. Dziennikarka i psychodietetyczka. Lekcje gotowania odbierała u polskich Szefów Kuchni oraz we Włoszech, Tajlandii, Indonezji, Japonii.