GAGIK GRIGORYAN
Gruzja
Food bloger, trener kulinarny. Opowiada, gotuje i prezentuje kaukaską sztukę kulinarną. Wśród dań kuchni kaukaskiej najbardziej lubi chaczapuri po adżarsku i tolmę.

Food bloger „Gotuj z Gruzinem”, trener kulinarny. Opowiada, gotuje i prezentuje kaukaską sztukę kulinarną. Pochodzi z gruzińskiego miasta Batumi, dobrze znanego w Polsce ze słynnej piosenki Filipinek. Urodzony w rodzinie gruzińsko-ormiańskiej od dziecka poznawał prawdziwe smaki kulinarne swoich rodziców. Na warsztatach nie tylko uczy gotować oryginalne dania z Gruzji czy Armenii, ale także opowiada uczestnikom ciekawostki kulturowe związane ze swoimi krajami.

W Polsce mieszka od 2012 roku. Z gastronomią jest związany od kilku lat, prowadzi warsztaty kulinarne w wielu miastach.

Wśród wszystkich dań kuchni kaukaskiej najbardziej lubi chaczapuri po adżarsku i tolmę (gołąbki zawijane w liście winogrona). W jego kuchni zawsze spróbujesz tradycyjnych potraw w nowatorskiej odsłonie.