Włoski Dzień Matki – 25.05.2025

350,00 

Prowadzący:
Joanna Aniszczyk

Boska kuchnia włoska dla naszych kochanych Mam!

Na stanie

Kategoria:

Opis

PROSIMY O PRZEMYŚLANE ZAKUPY LUB ZAPISY VOUCHEREM, PONIEWAŻ NIE MA MOŻLIWOŚCI ZWROTU ANI PRZENOSIN!

 

Czas trwania 4h: 15:00-19:00

Dzień Matki to wyjątkowy dzień w roku, tak jak wyjątkowe są nasze mamy! Dlatego zasługuje na wyjątkową celebrację! Prezent w postaci jedynych w swoim rodzaju emocji i niezapomnianych przeżyć zdobytych podczas warsztatów kulinarnych w Cookiness w wyjątkowy sposób pomoże wyrazić miłość i szacunek do ukochanych Mam!

Wybór kuchni na tą specjalną okoliczność padł bezdyskusyjnie na pełną słońca i miłości kuchnię Italii, która należy do ulubionych kuchni europejskich. Jest szybka i prosta w przygotowaniu, genialnie łączy ludzi, wywołuje pozytywne emocje, uzależnia od boskich smaków. To wystarczające powody, aby tegoroczny Dzień Matki celebrować we włoskim stylu i przenieść się wspólnie z Mamami na cztery inspirujące godziny do krainy pysznych i kultowych makaronów, niepowtarzalnych sosów i pesto, świeżych, aromatycznych ziół i wielu innych włoskich specjałów!

Na warsztaty zapraszamy Mamy oraz duety nie tylko Pań, ale i Panów ze swoimi Mamami lub „Mamusiami” (czyt. teściowymi)!

Będziemy gotować i biesiadować w pysznej, radosnej i przepełnionej pozytywną energią atmosferze, a jeśli Prowadzącą jest Joanna Aniszczyk – zakochana po uszy w Italii i jej smakach autorka inspirującego bloga „I love to eat”, to macie to wszystko zagwarantowane jak w szwajcarskim banku!

Wyśmienite menu przygotowane na ten specjalny dzień przedstawia się następująco:

  1. PIZZETTA BIANCA (własnoręcznie wykonane ciasto) z mozarellą, parmezanem, czerwoną cebulą i świeżym tymiankiem
  2. GNOCCHI DI PATATE (własnoręcznie wykonane kluseczki włoskie) z zielonym pesto, serem pecorino, szparagami i szynką parmeńską
  3. ORZEŹWIAJĄCA SAŁATKA z arbuzem, mini-mozzarellą i oliwkami
  4. CAFFÈ AL BICERIN – turyńska kawa z czekoladą.

Po 4-godzinnych warsztatach będziecie w stanie samodzielnie odtworzyć poznane potrawy w domowym zaciszu! Skrypt z kursu (PDF) prześlemy uczestnikom po zajęciach. Pamiętajcie o przyniesieniu ze sobą dobrego humoru i pojemników na ewentualne pyszności, których nie zdołacie zjeść na warsztatach.

Do zobaczenia!

 

Uczestnicy pracują w 4-osobowych grupach i przyrządzają wszystkie dania. W zależności od stylu Prowadzącego, menu i logistyki warsztatu, poszczególne prace odbywają się w czwórkach, dwójkach lub pojedynczo.

 

Zdjęcia w wydarzeniu (w kolejności od lewej):
1) La So (Unsplash)
2) Cookiness (archwium własne)
3) Nadya Spetnitskaya (Unsplash)
4) Cookiness (archwium własne)