Autentyczna kuchnia indyjska z Tapim – 23.10.2022

340,00 

Prowadzący:
Tapi Sharma

Indyjskie aromatyczne pyszności w roślinnym wydaniu!

Brak w magazynie

Kategoria:

Opis

Czas trwania 4h: 16:00-20:00

Kuchnia indyjska zaskakuje wyjątkowym połączeniem smaków, zapachów i kolorów. Bazuje na świeżych i nieprzetworzonych produktach, dzięki czemu jest jedną z najzdrowszych kuchni świata. Indie są często nazywane krainą wegetarian.

Na październikowych warsztatach przekonacie się, że to również raj dla wegan oraz że dania w bezmięsnej wersji nie muszą być mdłe i nijakie! Smak indyjskich potraw wydobywany jest przez niesamowite mieszanki przypraw, które składają się głównie z czosnku, chilli, imbiru, kardamonu, cynamonu, goździków, kuminu, kurkumy, kozieradki i kolendry.

W podróż po autentycznych smakach Indii zabierze Was jak zawsze rodowity Hindus – Tapi Sharma. Na swoim blogu „Tapi gotuje” każdego dnia inspiruje i karmi, nie tylko pyszną kuchnią, ale również radosnym i pozytywnym podejściem do życia! Na naszych warsztatach zdradzi Wam receptury obłędnie smacznych roślinnych dań.

Pod jego czujnym okiem, w niezwykle luźnej atmosferze wyczarujecie:

  1. ALOO CHANA CHAAT – indyjska ziemniaczano-pomidorowa sałatka
  2. OMLET BEZJAJECZNY
  3. TOFU JALFREJI – tofu z warzywami w sosie curry
  4. KADDU COCONUT BHAJI – kokosowa potrawka z dyni
  5. NARIYAL KE LADDU – indyjskie kokosowe kuleczki.

Wszystkie dania są w 100% roślinne!

Warsztaty będą wzbogacone również interesującymi i wesołymi opowieściami o kuchni i kulturze Indii. Spotkanie wypełni gotowanie i degustacja własnoręcznie przyrządzonych pyszności z nastrojową muzyką w tle. Nauka gotowania na najwyższym poziomie, prawdziwe smaki Indii i dużo dobrej zabawy gwarantowane.

Po 4h warsztatach będziecie w stanie samodzielnie odtworzyć poznane potrawy! Skrypt z kursu wyślemy uczestnikom po zajęciach. Pamiętajcie o przyniesieniu dobrego humoru i pojemników na pyszności, których nie zdołacie zjeść na warsztatach.

Do zobaczenia!

 

Zdjęcia w wydarzeniu (w kolejności od lewej):
1) Tapi Sharma
2) Charles Deluvio (Unsplash)
3) Aditya Joshi (Unsplash)
4) Marion Botella (Unsplash)