Włochy
- Przepraszamy, ten produkt nie może zostać kupiony.
Voucher podarunkowy
Nie wiesz jaki wybrać temat warsztatu na prezent? Tu kupisz Voucher na dowolne wydarzenie ważny 12 miesięcy! Podaruj nowe umiejętności, wiedzę i niezapomniane emocje podczas warsztatów kulinarnych. Zwieńczeniem gotowania pod okiem wytrawnych kucharzy będzie przepyszna uczta złożona z własnoręcznie przygotowanych potraw i biesiada.
Nasi prowadzący
Dziennikarka kulinarna, podróżniczka, autorka bloga „I love to eat”. Współpracuje z wrocławskimi restauracjami. Gotowanie to jej pasja, a po polskiej, najbliższa jej sercu jest kuchnia włoska.
Meksyk
Rodowita Meksykanka, prowadzi warsztaty i eventy kulinarne, promując kulturę meksykańską w Polsce. Szefuje we własnej autorskiej restauracji meksykańskiej Santa Catrina w Warszawie.
Desery
Dietetyk kliniczny, z zawodu i miłości – cukiernik. Prowadzi pracownię „POSYPANE”, w której tworzy wyjątkowe słodkości, torty artystyczne i słodkie stoły. Szerzy wiedzę na swoim blogu.
Hiszpania
Blogerka oraz autorka książek m.in. “Entre amigos. Hiszpański przepis na szczęście”, przewodników i artykułów o Hiszpanii. Hiszpania i Maroko nauczyły ją inaczej patrzeć na kulinarny świat.
Tajlandia
Talent kulinarny ma po mamie, która prowadziła uliczną restaurację w Bangkoku i Chiang Mai w Tajlandii. Kierowała w USA tajską restauracją. Ukończyła szkołę kulinarną The Royal MPL.
Włochy
Rodowita Włoszka – niezwykle energetyczna i żywiołowa. Doskonale mówi po polsku. Gotowanie jest naturalną częścią jej życia, połączeniem pasji, rodzinnej tradycji i doświadczeń.
Bałkany
Urodziła się i wychowała w byłej Jugosławii. Jest miłośniczką podróżowania i gotowania. Na jej warsztatach jest wesoło i energicznie. Jest to smakowita kulinarna podróż po Bałkanach.
Chiny, Filipiny
Chińczyk urodzony na Filipinach, ale sercem i duchem Polak. Pochodzi z Binondo w Manili – najstarszego Chinatown na świecie, które szczyci się własną tradycją kulinarną i autentyczną kuchnią.
Chiny
Sinolog, dziennikarz i publicysta, spędził w Chinach niemal trzydzieści lat. Miłośnik, smakosz i propagator kuchni chińskiej. Szkolił się w Chińskim Instytucie Kulinarnym Shunde w Kantonie.
Ramen
Zakochany w Azji szef kuchni z bardzo fajnym podejściem do kulinariów. Jego dania są proste, trochę street foodowe, ale bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach.
Szwecja, Ameryka Płd.
Życie Agnieszki to podróż – mieszkała na kilku kontynentach, zwiedziła mnóstwo krajów i zawsze starała się je poznać „od kuchni”. Najbliższa jej sercu jest kuchnia szwedzka.
Gracja, Izrael
Autorka inspirującego bloga „Głodne kawałki”. Dzieli życie między Kraków i Ateny. Autorka książek kulinarnych. Od kilku lat współpracuje z Muzeum Polin, prowadząc warsztaty i wydarzenia kulinarne.
Gruzja
Food bloger, trener kulinarny. Opowiada, gotuje i prezentuje kaukaską sztukę kulinarną. Wśród dań kuchni kaukaskiej najbardziej lubi chaczapuri po adżarsku i tolmę.
Maroko
Rodowity Marokańczyk i Polka. Na warsztatach opowiadają o magii codzienności ukrytej w smakach, zapachach i kolorach. W kuchni Maghrebu i Maszreku uwielbiają celebrację posiłku.
Japonia
Właściciel i szef kuchni pierwszego w Polsce tradycyjnego sushi baru Noriko Sushi we Wrocławiu. Po wielu latach pracy za granicą wrócił, aby kontynuować swoją pasję, styl i wizję.
Japonia
Szef kuchni i współwłaścicieli baru sushi Koi we Wrocławiu. Zaczynał za barem wiejskiej mordowni, zmywał gary w UK, gdzie przeszedł wszystkie stopnie gastronomiczne.
Syria
Pochodzi z Aleppo, jednego z najstarszych miast Bliskiego Wschodu. Mentorka kulturowa, prowadzi warsztaty kulinarne, podczas których uczy przyrządzać syryjskie potrawy.
Gruzja
Prawdziwa Gruzinka z krwi i kości, od 7 lat mieszka w Poznaniu. Gotuje z sercem, zgodnie z rodzinnymi przepisami i bardzo smacznie, opowiadając swoim gościom o tradycjach kuchni gruzińskiej.
Kuchnie Świata
Drogę z gotowaniem zaczął w stołecznych restauracjach. Dojrzewał gotując w restauracjach w Hiszpanii: Santceloni w Madrycie oraz Dos Cielos w Barcelonie. Finalista VII edycji “Top Chef”.
Korea
Koreanka mieszkająca w Polsce od ponad 20 lat. Historyk z wykształcenia, kucharz z powołania, prowadziła Bistro na warszawskim Muranowie, uczestniczka II edycji “Top Chef”.
Grecja
Szef kuchni, osobowość medialna i promotor idei Zero Waste. Wraz rodziną Kręglickich gotował m.in. dla prezydenta Baracka Obamy. Znany z mediów i telewizji śniadaniowych.
Peru
Peruwianka i Polak, nierozłączni od 40 lat! Kochają wspólnie gotować i prowadzić ciekawe warsztaty kulinarne, przybliżając ich uczestnikom smaki i kulturę pięknego, egzotycznego Peru.
Kuchnia roślinna
Autorka bloga “Misa Mocy”. Swoją przygodę z wegetarianizmem rozpoczęła prawie 20 lat temu. Trenerka zdrowej kuchni, pomaga radzić sobie z dietą oraz zmieniać nawyki żywieniowe.
Sushi
Szef kuchni i współwłaściciel dwóch Wrocławskich restauracji Hoshi Sushi. Od 2011 roku w gastronomii, specjalizuje się w kuchni azjatyckiej i sushi.
Japonia
Japonka od 2003 roku mieszkająca w Polsce. Gotowanie jest częścią jej życia, połączeniem pasji, tradycji i doświadczenia. Na co dzień karmi domową kuchnią w KAME we Wrocławiu.
Wietnam
Kulinarna pasjonatka pochodząca z Wietnamu. Prowadzi kilka autorskich restauracji oraz kultowy sklep „Azjatka”. Jest jednym z najlepszych w Polsce wietnamskich szefów kuchni.
Włochy
Urodzony w Rzymie, w Polsce od 2010 roku. Aktor, reżyser a prywatnie miłośnik gotowania i podróżowania. Z niezwykłą charyzmą prowadzi warsztaty, przybliżając regionalną kuchnię włoską.
Kambodża
Pochodzi z Kambodży ale wychował się we Francji, gdzie jego rodzice zbiegli przed wojną. W Polsce mieszka od 2016 roku. Z tęsknoty za khmerską kuchnią, postanowił opanować rodzinne przepisy.
Kuchnia roślinna
Prowadzi jeden z najstarszych, najpopularniejszych i najczęściej nagradzanych blogów wegańskich w Polsce „Wegan Nerd”. Autorka 3 książek kulinarnych, w tym najnowszej „Świętujemy!”
Indie
Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale łączy te skrajnie różne kultury, prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, wegetariańskiej naturze.
Bałkany
Rodowity Serb urodzony w Belgradzie, w Polsce od 2008 r. Zawodowy kucharz, pracował w wielu restauracjach z kuchnią narodową w Belgradzie, Londynie i Warszawie.
Hiszpania
Kucharz, autor bloga „Hiszpańskie smaki” i podróżnik. Absolwent wyższej szkoły gastronomicznej UCAM w Hiszpanii. Uczył się od hiszpańskich mistrzów z gwiazdkami Michelin.
Kuchnie Świata
Pracuje w branży gastronomicznej od 2000 roku w restauracjach wrocławskich i angielskich, gdzie zdobywał szlify m.in. od szefa kuchni z bogatym doświadczeniem w Le Gavroche w Londynie.
Kuchnia roślinna
Roślinna kucharka, kiedyś za sterami Bistro Żyzna, autorka warsztatów i szkoleń. Udowadnia, że kuchnia wegańska jest ciekawa i wyrazista oraz może być początkiem wspaniałej przygody.
Azja, Hawaje
Historyk z wykształcenia, kucharz z zamiłowania. Kocha podróże. Od lat inspiruje go głównie kuchnia azjatycka i śródziemnomorska. Jego specjalnością są ryby i owoce morza.
Japonia
Uwielbiają zdrowe jedzenie, a szczególnie kuchnię japońską, pochodzącą z rodzinnych stron Takuyi. W gotowaniu poszukają recept na długowieczność mieszkańców kraju kwitnącej wiśni.
Kuchnie Świata
Uczennica Yotama Ottolenghi. Dziennikarka i psychodietetyczka. Lekcje gotowania odbierała u polskich Szefów Kuchni oraz we Włoszech, Tajlandii, Indonezji, Japonii.
Kuchnie Świata
Pracował w najlepszych poznańskich restauracjach. Przez dwa lata był zastępcą Chefa w restauracji Muga. Przez sześć lat tworzył autorskie menu w restauracji Monka w Toruniu.