Bałkany
Urodziła się i wychowała w byłej Jugosławii. Jest miłośniczką podróżowania i gotowania. Na jej warsztatach jest wesoło i energicznie. Jest to smakowita kulinarna podróż po Bałkanach.

Urodziła się i wychowała na Bałkanach, a dokładnie w krajach byłej Jugosławii.

Jest miłośniczką podróżowania i gotowania. Od 15 lat pracuje jako pilot wycieczek. Oprowadzając turystów przekazuje im ogromną miłość do swoich krajów. Opowiada o tradycji, historii i lokalnych przysmakach.

Jej potrzeba przekazywania wiedzy opiera się na przedstawieniu tradycji kulinarnej, krajów w których się wychowała. Uważa, że aby poznać dany kraj trzeba go zobaczyć u podstaw, a podstawa każdej tradycji oparta jest właśnie na kuchni. Jej zdaniem: „Swoje pierwsze doświadczenia zaczynamy od jedzenia. Te doświadczenia wpływają na nasz gust, kształtują go. Od tego wszystko się zaczyna”.

Tanja należy do osób, dla których tradycja kulinarna jest bardzo ważna. Mówi, że lubi jeść i delektować się smakami. Na jej warsztatach jest wesoło i energicznie. Jest to kulinarna podróż po Bałkanach, na którą Was zaprasza.

Więcej o Tanji można przeczytać na blogu, który prowadzi: „Bałkany na talerzu”.