Kuba Korczak

Szef kuchni, osobowość medialna i promotor idei Zero Waste. Kulinarny ambasador kampanii „RoślinnieJemy” i „Chefs For Change”, ruchu „Slow Food” i „Polskich Banków Żywności”.

Organizator niepowtarzalnych, dużych i małych wydarzeń kulinarnych, w tym warsztatów kulinarnych i zero waste, również w wersji online. Właściciel unikatowej firmy cateringowej zero waste oraz plenerowej przestrzeni eventowej zero waste „RAJ łąki do wynajęcia”.

Entuzjasta żywności wysokogatunkowej, który wraz ze słynną rodziną restauratorów Kręglickich, gotował dla 44 głów państw, w tym dla prezydenta Baracka Obamy. Szerszej publiczności znany z mediów, telewizji śniadaniowych oraz takich produkcji jak: internetowy program „EkoBosacka”, internetowy program „Tajniki Szefa Kuchni”, program Ewy Chodakowskiej „Be Active” na kanale TV Kuchnia+, Dzień Dobry TVN, Pytanie Na Śniadanie TVP, polskiej wersji brytyjskiego formatu „Eat well for less” pt Zakupy pod kontrolą.

Uczestnik niesamowitych cyklicznych wydarzeń, takich jak „Powrót Do Korzeni”, czy „Dzień Zero Waste w Concordia Taste”. Wielokrotny gość i ambasador akcji charytatywnych, takich jak „Czyste Tatry”, „MasterChef4Dogs”, „Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy” i wielu innych.

Całkowicie zarażający magicznie pozytywną energią i bezgraniczną miłością do gotowania i tematyki zero waste. Pasjonat muzyki, przyrody i terenów wiejskich oraz Grecji, w której spędził część swojego życia.