
Chińczyk urodzony na Filipinach, ale sercem i duchem jest Polakiem. Pochodzi z dzielnicy Binondo w Manili – najstarszego Chinatown na świecie, które może się poszczycić własną tradycją kulinarną i autentyczną kuchnią!
Właściciel „Daniel na parze” na Wrocławskim Bazarze Smakosza, gdzie dzieli się swoim talentem i doświadczeniem kulinarnym serwując odwiedzającym niesamowity street food ze swojego rodzinnego miasta. Organizator tematycznych eventów propagujących smaki konkretnych kuchni azjatyckich m.in: syczuańskiej, filipińskiej i chińskiej.
Po przyjeździe do Polski zauważył, że jego rodzima kuchnia jest u nas kompletnie nieznana, więc zamarzył to zmienić. Jest podekscytowany, mogąc karmić Polaków i widząc, że jego dania tak im smakują. Kuchnia Azji jest niezmiernie bogata a odkrywanie cudownych smaków chińskich i filipińskich potraw oraz towarzyszące temu spotkania i rozmowy z innymi dają Danielowi wiele radości!