Uczennica Yotama Ottolenghi* w jednej z jego londyńskich restauracji. Z wykształcenia dziennikarka i psychodietetyczka. Z zamiłowania i zawodu kucharka. Lekcje gotowania odbierała u polskich Szefów Kuchni oraz we Włoszech, Tajlandii, Indonezji, Japonii.
Gotowała dla celebrytów oraz gości Europejskiego Kongresu Gospodarczego. Po kilku latach prowadzenia własnej firmy cateringowej przeniosła się do Londynu, do pracy u Yotama Ottolenghi. Aktualnie ukierunkowana na odkrywanie tajników fermentacji, piekarnictwa i filozofii street food-u.
Instagram: @aneta.zabiegala
*Yotam Ottolenghi to znany na całym świecie, izraelski szef kuchni, piekarz, cukiernik. Współwłaściciel delikatesów i restauracji w Londynie, autor bestsellerowych książek kucharskich: “Jerozolima. Książka kucharska” (współtworzona z Tamimi Sami) okazała się książką kulinarną roku i trafiła na listę bestsellerów “New York Timesa”, “Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora “Jerozolimy”, “Słodko”, “Cała obfitość. Wegetariańskie święto urodzaju”, “Ottolenghi Prosto”.
Foto: Kornelia Stec